Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Krakkó

Krakkó közlekedés

Krakkó, Lengyelország, Közlekedés

Közlekedés

Krakkó, Lengyelország, Közlekedés

Légi közlekedés
Krakkó kis nemzetközi repülőterét II. János Pál pápáról nevezték el, csupán 18 km-re a várostól Balicében található. A repülőtérről a 208-as és 192-es buszokkal juthatunk be a városközpontba.

Vonat
Krakkó egész Európából könnyen és gyorsan elérhető vonattal. Valamennyi nemzetközi és a legtöbb belföldi járat is megáll a Kraków Głowny állomáson.

Busz
Krakkóban a tömegközlekedés nagyon olcsó és hatékony. Jegyeket egyetlen utazásra és bizonyos időtartamra is vásárolhatunk. Turistaként érdemes napi- vagy hetijegyet venni, amelyet csak a tömegközlekedési vállalat kioszkjában árulnak. Az egy útra szóló jegyeket az újságárusoknál vagy a sofőrtől szerezhetünk be.
A jegyeket a buszokon és villamoson is fel lehet használni. A járatok 5:00 és 23:00 között közlekednek.

Taxi
A legmegbízhatóbb taxisofőrök valamelyik taxitársasághoz tartoznak, ezek az autón feltüntetett telefonszámról ismerhetők meg. A legnépszerűbb számok: 919, 96-22, 96-25, 96-61, 96-64 és 96-67. A taxik a legtöbb állomáson megtalálhatók és telefonon is rendelhetők.

Autó
Krakkó területén nem ajánlott a vezetés. Az utcák keskenyek és rossz állapotban vannak. Sok az egyirányú utca és sok helyre csak engedéllyel szabad behajtani. A közlekedés sokszor a helyieknek is gondot okoz. Az autót érdemes inkább a külvárosban hagyni és tömegközlekedési eszközökkel közlekedni.
A parkolás is nehézkes, az óvárosban nem lehet parkolni és a központ közelében is kevés a parkolóhely.

Autókölcsönzés
Az autókölcsönzők nagy része csak útlevél és jogosítvány bemutatása ellenében kölcsönöz autót. A minimális korhatár kölcsönzőnként változik. Emellett szükség lehet hitelkártyára is, ennek hiányában jelentős összeget kell letétbe helyezni. A nagy nemzetközi autókölcsönzők (Avis, Hertz) Krakkóban is jelen vannak.

Forrás: Útravaló: Krakkó

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!